Syksy on tuonut isännälle ajokoetuomarointeja. Jämsässä ollaan oltu pari kertaa ja Pohjanmaalla pari kertaa. Viime lauantai oli tuomarointikertojen erikoisin. K-P:n beaglein piirinmestaruuskoe Lestijärvellä oli täynnä tapahtumia. Röllin maasto oli Sievin puolella. Ensimmäinen erä päättyi jäniksen mentyä kiven alle ja Röllin maisteltua jäniksen sisäelimiä. Toinen erä alkoi vauhdilla ja loistavalla ajolla. Ajoon tuli kuitenkin kaksi uusmaalaista koiraa ja se ajo oli pilalla samantien. Oli aika surullista nähdä, kuinka eteläsuomalaiset menevät ryyppäämään pohjoisemmaksi ja käyttäytyvät täysin vastuuntunnottamasti. Onneksi emme kuitenkaan tarvinneet poliisien apua, vaikka sekin olisi ehkä jo ollut paikallaan. Tuloksena varmaan yhdeltä "metsästäjältä" ase ja luvat olisivat lähteneet saman tien pois.
Erää jatkettiin toisessa maastossa, jossa Röllin jänis kesti parikymmentä minuuttia ajossa, kunnes sekin meni kiven alle. Onneksi Röllin pistemäärä riitti kisan toiseksi ja jatkopaikka savutettiin.
Hemppa ja Aska ovat olleet aina silloin tällöin myös työmaalla. Jokin vaivaa koiria. Ajot eivät kulje, kuten pari viikkoa sitten. Torstaina käydään lääkärin luona hakemassa rohtoja ja tarkastutetaan koirat.
Vajaa kolme viikkoa olis aikaa Hempan syksyn ensimmäisiin kisoihin. Ilmassa on kysymusmerkkejä...