Isäntä on pakannut "roolihahmon " varusteet odottamaan seuraavaa esiintymiskertaa. Joulupukin teemana oli tänä jouluna "liikunnallinen joulupukki". Joulupukki oli päässyt ennen joulua osallistumaan Joulumaratoonille, jossa osallistujina oli 22367 tonttua ja vain yksi joulupukki. Joulupukki suoriutui kisasta hyvin voittaen ylivoimaisesti pukkisarjan. Muistona pukin maratooninumerolapussa on noin 40 nimeä ja joitakin piirrettyjä kuvia joulupukin aattoiltana tapaamilta lapsilta ja muilta "kilteiltä".

Hempan kanssa käytiin pohjanmaalla. Maanantaina Hemppa karisteli joulun jaloistaan. Noin tunnin haun jälkeen jänis sai kyytiä. Ensinnä siirtymätaival oli noin 2km ja sitten pyörimistä ojaviidakossa pienellä alueella yli tunnin. Ajo oli  katkonaista 200 x 300m alueella. Alue värjäytyi siniseksi Ultrapointin näytöllä ja aina välillä punainen haukkuviiva ilmestyi näyttöön. Viimein jänis päätti lähteä takaisin lähtöalueelle. Ajo puhtaalla lumella oli hienoa kuunneltavaa. Koko ajo kesti noin kolme tuntia, jona aikana Hemppa pysyi uskollisesti työmaallaan. Ajominuutteja tuomarit olisivat ehkä saaneet 80-90. Sitkeyttä tuntuu Hempalla olevan nuoreksi koiraksi ihailtavan hyvin. Aika jäisiä olivat liivi ja panta, kun Hemppa tällä kertaa ihan kutsusta tuli metsäkaverin ja isännän luo.

Illalla sitten tulikin pettymys, kun tuli tieto, että Hempalle ajateltu koe olikin peruttu. Edellisenä päivänä kaikki vielä näytti siltä, että tulijoita kokeeseen olisi riittävästi, mutta kato kävi tällä kertaa. No tällaiseen jokaisen kokeita suunnittelevan beagleharrastajan tulee varautua ja kasvaa. Koe on varma vasta silloin, kun ylituomari on kokeen aloittanut ja kellot koemaastossa käynnistyvät. Jospa tuo lumitilanne ja pakkanen vielä mahdollistaisivat koekäynnin tammi-helmikuussa...

Niin, Aska ja Hemppa ja varsinkin Aska oli ihan ihmeissään, kun sai paketoidun lahjan aattona. Vasta kun Tito-mäyräkoira näytti mallia, alkoivat "beagleveljestenkin" paketit aueta ja puruluut saivat kyytiä. Aska innostui asiasta niin kovasti, että pilkkoi seuraavan tunnin aikana muutaman muunkin joulupaperin pieneksi silpuksi etsien ilmeisesti uutta syötävää itselleen.