Vaikka isännän nenä tippuu kuin räystäät keväällä, ovat Aska ja Hemppa päässeet aloittamaan "Syysleiri 4:n". Eilen oli Hempan vuoro. Tuloksena oli yksi pitkä haku ilman ylössaantia. Sitten kaksi ajoa, joista ensimmäinen 15 min haun jälkeen. Ajo tietenkin meni nopeasti tielle, jossa on aika paljon liikennettä. Ajosuunta oli etelään. Ikuiseksi arvoitukseksi jäi, menikö jänis Keski-Suomeen vai vielä etelämmäksi.

Toinen jänis löytyi 20 min haun jälkeen. Ajoa ei voi pitää hyvänä. Minuutteja kertyi noin 40 ja ajo oli haukultaan huonoa. Ilmeisesti keli on melkoisen haastava, kun välillä on jänistä kantavaa kuivaa jäistä lunta ja sitten aukeilla pehmyttä pölylunta. Ilmeisesti etäisyyden kasvettua ajettavaan, myös haukku huononi selkeästi.

Tänään Askan kanssa. Ensimmäisessä suunnitellussa paikassa oli ilveksen jäljet, joten Aska autoon takaisin ja uuteen paikkaan. Yöjälki löytyi nopeasti ja ajo alkoi vieläkin nopeammin. Autolta lähdettyä ajon alkamiseen meni noin 5 min. Askalla on pieneksi pentukoiraksi mielestäni kuuluva haukku, josta aikaisemminkin olen kertonut. Ajo oli lyhyt  muutaman minuutin "päräys". Katkon syy oli kivilouhikko, jonka ympärillä oli ehkä saman jäniksen aikaisempi jälkiviidakko. Pienellä avulla ajo jatkui pariin otteeseen, yhteensä ehkä 10 minuuttia. Kaippa tuo keli oli aika isossa roolissa myös Askan suorituksessa.

Iltapäivällä Hemppa pääsi metsään. Ensimmäisessä paikassa oli ahman jäljet ja taas vaihto uuteen paikkaan. Hemppa haki 4 tuntia alueella, jossa jälkien perusteella on "jänisarmeijan" majapaikka. Mutta kun ei löytynyt, niin ei. Hempan sitkeys ja isännästä erillään oleminen on kuitenikin isoa plussaa tässä vaiheessa.

Nyt tarvittais alueelle lunta hieman lisää, mutta tuleekohan sitä ja koska...

Kun isäntä nukkui nojatuolissa, olivat "veljekset" hypänneet luvattomaan lepopaikkaan...