On toi Ultrapointin GPS- tutka mainio peli. Eilen illalla "spekuleerasin" (niinku Mietaa sanos) viime viikon kuvioita ja muita Ultrapointin kautta saatavia tietoja Hempan hakukuvioista ja ajoista. Viime perjantaina, kun Hemppa haki kahdessa paikassa yhteensä varmaan noin 5 tuntia tuloksetta, oli karttapohjalla sinistä hakujälkeä niin tiheässä, että ihmetellä täytyy jäniksien hermoja, kun eivät liikkeelle lähteneet.

Olen miettinyt myös, millaisen "jarruvarjon" rakennan Hempan liiviin kiinni vauhdin hillitsemiseksi. Virhemahdollisuudet käsittääkseni lisääntyvät vauhdin myötä ja muutenkin pienempi nopeus riittäisi. Yhdessa ajossa nopeus oli max 24km/h ja haukkutiheys 76/min. Tuolloin tais olla rusakko edessä, kun ajojälki oli lähes suoraa punaista viivaa. Ultrapoint piirtää sinistä viivaa koiran hakiessa ja punaista viivaa, kun haukkukynnys ylittyy.  Tuo ajo onneksi päättyi taajaman keskelle ja sain Hempan pois autojen tieltä aika nopeasti.

Tämä viikko on alkanut leiriviikon rasituksien palautteluna niin isännän kuin koirienkin osalta. Isäntä taitaa olla heikoimmassa kunnossa flunssan iskettyä sieltä tervaskannon kupeesta mukaan oikein kunnolla.

Ensi lauantaina on beaglein K-S:n piirinmestaruuskisat. Olen lupautunut tuomariksi. Mukava nähdä, miten jäniksiä löytyy tulevista AJOVOITTAJA-maastoista.