Hempalla oli tänään torstaina onnistunut "yhden erän taktiikka-harjoitus". Haku oli noin 30 min ja ajoa kertyi 140min, josta tehokasta ajoaikaa noin 120min. Ensimmäinen lumikeli oli alussa selvästi outo elementti ja pelikaverina ollut jänis osasi paluujälkien tekemisen metkut hyvin. Kun ajo eteni,alkoi sujuvuutta myös tulla. Parhaimmillaan noin tunnin kohdalla nopeutta oli 16 km/h ja haukkuja kajahteli yli 90/min.

Askan vuoro oli iltapäivän puolella. Ajatuksena oli pieni ulkoilukierros, mutta Aska olikin eri mieltä. Yöjälkien päällle oli satanut jo melkoinen kerros lunta, mutta Askan ilmavainun käyttö auttoi nopeassa ylösotossa. Ajo oli vauhdikasta, mutta lumikeli taisi Askallekin olla outoa vuoden tauon jälkeen. Ajominutteja ei paljoa kertynyt.

Toisen erikoisuuden Aska järjesti autolle tultaessa. Kuljetushäkkiin meno ei kiinnostanutkaan, vaan matka jatkui peltotielle. Yhtä äkkiä Aska oli jo parisataa metriä kaukana pellon reunassa ja ajo alkoi samalla. Olin ihmeissäni. Tiellä olevista jäljistä saattoi ajettavan tunnistaa rusakoksi.  Ajettava teki välillä metsässä lenkin ja jatkoi kylätietä, mutta onneksi Aska muisti auton ja kuljetushäkin. Tosiasiassa intoa ajamiseen olisi ollut vielä vaikka kuinka ja sen Aska kyllä autokyydin aikana ilmaisi.

Huomenna Askalla on sitten "kellokortin leimaus" heti aamulla.