Kausi on avattu. Aska ja Hemppa pääsivät viimeinkin metsään ilman perässä vedettäviä isäntiä. Lauantaina ja sunnuntaina Askan vuoro oli lähteä ensimmäisenä metsään. Aamuaskareet tehtiin siihen malliin, että metsässä oltiin molempina päivinä jo ennen viittä. Aikaiselle lähdölle oli syynä lämpötila. Lauantaina lämpasteita oli +6,5 ja sunnuntaina noin +13. Metsä oli erittäin märkä ja se helpotti koirien työskentelyä lämmön suhteen. Myös työmaalla oleminen haluttiin pitää sellaisissa rajoissa, että metsään voitiin mennä peräkkäisinä päivinä. Tavoitteena oli myös, että metsästä tullaan pois ennen kello 9:ää. Em seikat toteutuivat.

Askan ensimmäinen haku oli noin 35 min ja ajo oli melko terhakasta, mutta ajon pituus jäi alle puoleen tuntiin. Tänään haku oli 10min ja ajo 15 min. Tiehukka jäi selvittämättä ja Askan into hiipui selvästi edellisestä päivästä. Ehkä tuo lämpötila kuitenkin oli liikaa kosteudesta huolimatta.

Hempan ensimmäinen haku lauantaina kesti  kaikkiaan noin 40min ja ajoaikaa kertyi noin 45min. Yksi paha tiehukka sisältyi erään, Hukka kuitenkin selvisi Hempan omin voimin ja ajo jatkui, Hemppa olis jatkanut työskentelyä vielä pidempään, mutta tällä kertaa isäntä määräsi kotiinlähtöajan. Tänään Hempan haku kesti hieman yli tunnin, josta yöjäljellä noin 45min. Ajo oli vauhdikasta 60-80haukkua/min. Nopeus parhaimmillaan oli 18km/h. Ajoaikaa kertyi noin 45 min. Positiivista oli se, että ajossa oli kolme metsäautotien ylitystä muutaman sadan metrin  tieajojen ohessa. Hemppa selvitti tiet hyvin. Plussat myös tän päivän haukulle, joka märässä metsässä kuului tosi hyvin ainakin 1,5km kaukaa.

Tästä jatketaan...

- kolme kuorsaajaa

Ps. näkyi niitä rusakoitakin pellolla. Aska olis kovasti ollut menossa rusakon kanssa leikkimään, mutta kun ei, niin ei!!!