Hempan "Pitkäkoe" 9.12

Aamulla oli herätys noin klo 04.00 ja matkaan kotoa lähdettiin siten, että Saarijärveltä napattiin toinen tuomari mukaan klo 5.30.  Halsualla oltiin heti seitsemän jälkeen, ja autoon toinen tuomari ja menoks kohti koemaastoa. Maasto oli pitkän harkinnan tulos ja sovittu metsästysseuran kanssa käytettäväksi tuona päivänä. Tuossa maastossa tulivat K-P Beaglekerhon parhaat tulokset muutama viikko sitten ja olihan Hemppakin jo alueeseen tutustunut aikaisemmin. Metsäautotietä siirryttiin noin neljä kilometriä suunnitellulle "parkkialueelle". Mitäs jälkiä täällä...

Aikamme tutkittuamme jäljet todettiin yöllisiksi ilveksen jäljiksi. Siirtyminen tietä eteenpäin. Noin kilometrin matkalla oli vähintäänkin kymmenet edestakaiset ilveksen jäljet tien yli, joten piti tehdä nopea päätös. Autolla lähdettiin kiireesti toiseen paikkaan.

ERÄ 1: Vauhdikasta hakua 23 minuuttia ja ajo lähti käyntiin. Ajo kulki sulavasti; 70 haukkua/18-20km/h ensimmäisen puoli tuntia. Kun jänis alkoi käyttämään samoja reittejä, ojien pohjia ja metsätietä, vauhti hidastui ja pieniä ongelmia alkoi ilmaantua. Ojaviidakon avulla jussi sitten karisti Hempan, kunnes kolme minuuttia ennen erän loppua ajo alkoi uudestaan ja erän ulkopuolista ajoa kesti reilusti yli puoli tuntia ennenkuin Hemppa suostui kytkemiseen. Ajominuutteja erästä kertyi 80.  Haku ja into olivat täydet, haukku ja ajotaito jäivät "vajaiksi".

ERÄ 2: Minne mennä... Nopea päätös, mutta pysyisikö jänis kyseisellä alueella poissa kylätieltä? Ei, sinne ei sittenkään mennä vaan jäädään lähemmäksi ensimmäisen erän aluetta. Hakua tällä kertaa erittäin tiheästä "tyreiköstä" 24 minuuttia ja ajo lähti käyntiin. Ajo pyöri pari kierrosta pienellä alueella ja suuntautui sen jälkeen kohti kylän pelto- ja tiealuetta. Mutta niin vain jussi kääntyi takaisin ja tuli harvahkossa metsässä näyttäytymään istuen noin 40 metrin päähän. Siitä jatkui ajettavan kulku samaan lähtötyreikköön Hemppa kaksi minnuutia jälessä. Minuutteja oli kasassa tuolloin noin 30. Ajo katkesi kuin seinään. Hemppa nähtiin pari kertaa tarkistamassa tulojälkiä, mutta ajo ei vain lähtenyt uudelleen käyntiin. Kun erää oli vain muutama minuutti jäljellä, opastin toisen tuomarin takaisin autolle. Ryhmätuomari ilmoitti erän olevan lopussa ja ...

Hempan ajo alkoi samalla hetkellä uudestaan ja suunta oli em tyreiköstä poispäin. Vauhtia ja ääntä oli kuin aamun ensimmäisinä ajohetkinä. Eipä muuta kuin miehet autoon ja kylätielle kiertämään Hemppaa vastaan. Erän ulkopuolista ajoa tuli tällä kertaa noin puoli tuntia. Kysyin tuomareilta, että onko tämä nyt sitä kun sanotaan, että jokin syö miestä... No ei tämä syönyt. Hemppa suoriutui päivästä hyvin, vaikka tulos jäikin 2:een. Toisessa erässä ajominuutteja tuli 33, haku ja into olivat edelleen täydet haukun ja ajotaidon jäädessä alemmaksi.

Tuloksena päivästä oli Hempan loppupisteet 56,46 eli BEAJ2. Tästä on hyvä jatkaa!

Hemppa ja ekä käyttöpysti...