Beagleväki kokoontuu ensi viikonvaihteessa Kajaaniin järjestön vuosikokoukseen ja päänäyttelyyn. Kainuun beaglemiehet ja -naiset ovat valmmistelleet pitkän aikaa tuota vuoden tärkeää tapahtumaa. Samana viikonloppuna on kainuun Beaglekerhon 30-v juhlat. Tuntuu mukavaltta mennä tapaamaan tuttuja Askan ja Hempan synnyinsijoille. Aska ja Hemppa jäävät tällä kertaa kotiin. Näyttelykehässäkään ei Luhtasenjärven "beaglepoikia" tällä kertaa nähdä.

Viime päivinä ohjelmassa on ollut Askalla ja Hempalla muutamien kilometrien aamulenkit heti klo 7:ltä. Isännän tehtävänä on ajoittain toimia "laahuspainona", kun kaikki oravan jäljet ja siitä isommat ovat kovin kiinnostavia tutkimuskohteita.

Iso ongelma ja liikkumista rajoittava tekijä on lähialueella jatkuvasti irti pidettävä Suomen pystykorva. Näyttää siltä, että laki ei koske kansalliskoiraamme. Eipä taida pystykorvan omistajilla olla ollenkaan käsitystä siitä, kuinka kalliiksi Hempan ja Askan pureminen saattaa kukkarolle käydä. Ihmeellistä on, kuinka koira on jo pari vuotta onnistunut yleisellä tiellä väistelemään autoja.

Reilu kuukausi meni isännällä seuratessa Spot-lähettimen kautta Johannes- pojan melontareissua Australiassa. Johannekselle kertyi Murray-joella yksin melontaa noin 1800 km ja loppumatkasta 400 km yhdessä australialaisen "melontagurun" Bill Robinsonin kanssa. Huikea saavutus, jota tuskin kukaan suomalainen olisi aikaisemmin tehnyt.