Hemppa osallistui Kaustisen ajokokeeseen 8.1. Edellinen päivä iltamyöhään satoi lunta ja tuiskusi. Myös aamulla koepaikalle matkatessamme lumisade oli alkanut uudelleen tosin laantuen aamun valjetessa. Odotukset päivän osalta olivat minimissä.

ERÄ 1: Hemppa etsi sinnikkäästi jälkeä. Lunta oli 35cm ja paikoitellen varmasti huomattavasti enemmän pohjakasvillisuuden päällä. Viimein jänis löytyi/lähti. Yöjäljistä ei ollut edes havaintoa. Mutta... Ajo meni heti juuri kahteen kertaan lumilingolla ajetulle metsätielle. Kun tilanteeseen vielä yhdistetään paikalle tullut maasturi hajuineen, oli HUKKA valmis. Jänis oli ehkä mennyt kilometrejä tietä pitkin ja vaikka Hemppa kuinka tutki tiensivustoja, ei jussia tietenkään löytynyt.  Ehkä tilanteessa olisi ollut jopa jonkinlaisia aineksia "kohtuuttomasta häiriöstä".

ERÄ 2: Hempalla edelleen intoa. Hemppa eteni auraamatonta metsätietä noin 500m. Tutka näytti koiran menneen 150 metriä tieltä pois ja olevan pienellä alueella nopeuden näyttäessä 0km/h. Kävin tarkistamassa paikan ja totesin että "ehkä" alueella on jänis. Tielle takas ja info tuomareille. Samassa ajo alkoi. Yhtenäistä ajoa n 50 min ja sitten ongelmia tiheässä "oja ja kasvillisuusviidakossa". Jänis pyöri samoja jälkiä ja ongelmat kasaantuivat. Ajominuutteja tuli 56. Lopputulos jäi hieman vajaaksi BEAJ 3:sta.

"Viiltävä analyysi"

Hyvää: Hempan kulku lumessa, jänisten löytyminen, ilmavanuakin on, metsästysinto ja kunto (liikkeellä klo 08.35 - 16.05), ajonopeus 7 - 10km/h, haukku

Parannettavaa: Hukkaselvittely, tietyöskentely

Tästä on hyvä jatkaa...