Viime lauantaina oli Hempalla vauhti päällä. Kolme eri jänistä saivat kyytiä vuorotellen. Kolmannen kohdalla isäntä ei oikein uskonut asiaa todeksi ja luulona oli jotakin Hempan "eksymishaukkua". Haukkutiheys alkoi kuitenkin nousta ja oli jonkin ajan kuluttua yli 70krt/min ja vauhtia pitkästi yli kymmenen kilometriä tunnissa. Ajoa kesti noin 40min ja viimein metsästä löytyi tyytyväinen koira Ultrapointin opastuksella...

Sunnuntaina oli Aska "tulessa", siis vuorossa, siis jäniksen haussa. Ajettava löytyi. Ajot olivat lyhyitä pentukoiralle tyypillisiä vaikean kelin ajoja. Muutamia satoja metrejä ja sitten ihmettelyä, minne se pupu meni...  Mukavaa näytti kuitenkin olevan ja siitä ne taidot pikkuhiljaa lisääntyy.

Tänään maanantaina Hemppa sitten "räväytti". 

Ensimmäinen haku oli 8min ja sitä seurasi hyvää ajoa noin 70min ja lisäksi joitakin lyhyempiä pätkiä. Toinen haku uudessa paikassa kesti noin 30min ja ajoa tuli toiset 70min ja sitten oli aika lopettaa päivän treenit. Ajojen arvostusta isännän taholta lisää rakeinen, paikoin kova lumikerros ja vanhojen jälkien suuri määrä ajoalueilla. Tulispa sitä lunta lisää...

Ensi lauantaina on Keskipohjanmaan Beaglekerhon mestaruuskisat Lestijärvellä. Lupauduin yhdeksi tuomariksi kisaan ja lisäksi yksi maastoista on viime viikolla Hempan testaama alue. Toivottavasti pakkasta tulevana kisapäivänä ei ole liikaa.

Hempalla on sitten ensi viikolla Keski-Suomessa ensimmäinen virallinen startti. Olemme sopineet, että Hemppa "tekee parhaansa", kuten suomalaiset yleisurheilijat. Katsotaan sitten yhdessä, mihin se Hempalla riittää. Valmentajan odotukset ovat kuitenkin enemmänkin kokemuksen hankkimisen taholla.

Nyt on Hempalla muutama päivä lepoa ja palautumista. Aska lähtee huomenna metsään, jos sääolosuhteet sallivat.