Askan ja Hempan Korkeanpaikanleiri-III on meneillään Pohjanmaalla. Päivät ovat olleet monitahoisia. Aska on edelleen lähihakuinen ja "mielialaan" vaikuttaa varsinkin sää oleellisesti. Askalla on ollut muutamia ajonpoikasia ja onpa yksi paistikin jääkaapissa. Eteneminen tuntuu tapahtuvan hitaammin kuin Hempalla, mutta aika näyttää, mitä parin vuoden kuluttua tapahtuu.

Hempalla on ollut hyviä päiviä ja yksi tyhjän haun päiviä, jolloin tosin aamuyöstä oli kova vesisade huuhtoen varmaan osan jäljistä suo-ojiin. Viime sunnuntaina eka haku oli 1min ja ajoa noin puoli tuntia, jolloin Hemppa oli otettava kiinni vilkkaalta kylätieltä autovaaran takia. Toinen haku oli noin 40 min ja ajoa 80 min, josta pari osaa metsäautotiellä. Tiistaina oli sitten tyhjän haun päivä. Työskentelyintoa kyllä oli, mutta jänis pysyi piilossa. Eilen torstaina ensimmäinen haku oli 8min ja ajo noin 40min, jolloin Hemppa oli jälleen otettava kylätieltä autoon. Ajo oli hyvää sisältäen teitä, hevoshaan vierustoja, sorakuoppaa yms. Toinen haku oli noin 45 min ja ajoa tulikin sitten 2,5 tuntia. Välillä oli yksi vajaan puolen tunnin hukka suo-ojien pientareilla, joissa on paljon isoja kivilohkareita. Vaikeutta maastoon tuovat myös kivilouhikot, jotka saattavat olla useita kymmeniä metrejä leveitä. Jänis käyttää em louhikoita mielellään. Hempan ollessa vajaan vuoden ikäinen, kyseiset louhikot olivat täysin menemättömiä paikkoja. Nyt Hempan ajo kulki muutamia kertoja kyseisten kivikoiden yli ja ihmeen hyvin niistä selvittiin. Yksi hyvä piirre oli myös se, että alueella ollut noin kymmenen metsäpeuran tokka ei saanut Hempasta "kaveria". On mielenkiintoista nähdä, millaisia tuloksia kotikylän alueella tulee huomenna Beaglein Keski-Pohjanmaan PM-kokeessa. Meikäläisellä on myös roolia kokeessa koetoimitsijan ja "jahtivoudin" ominaisuuksissa.

- nyt olis viikko aikaa Keski-Suomen PM-kokeeseen, johon Hemppa on ilmoitetettu. Vielä kolme suunniteltua treeniä on edessä ennen kisaa.