Eilen sunnuntaina oli Hempan onnistumisen päivä. Hemppa haki jänista 32 minuuttia. Hakulöysyyttä olisi ollut noin 2 pisteen verran, joten vielä siedettävästi. Ajo alkoi reippaasti ja eteni noin 50 haukkua/min tahdilla. Nopeus oli sellaista 12-15km tunnissa.

Me "kokeneet" jahtimiehet olimme varmistaneet jäniksen näkemisen jo ennen ajon alkua. Olimme sytyttäneet tervastulet ja makkarat olivat lähes heti paistumassa. Monilla koiramiehillä on nääs uskomus, että jänis tulee vieraaksi tulille. Ja...

Sieltä se pylkki tulemaan rinnetaimikossa ylöspäin mäkeä, suoraan kohti miehiä ja tervastulia. Jänis pysähtyi noin 20 metrin päähän ja alkoi hieromaan silmiään etukäpälillä. Kohta se oli lopetettava, kun Hemppa oli muutaman kymmenen metrin päässä. Ajo jatkui metsätielle ja sitä pitkin noin kilometrin. Pieni kierros metsässä ja takaisin tietä ja lähes samaa reittiä lähelle lähtöpaikkaa. Siirryimme metsätien päähän, jossa on 30m halkaisijaltaan oleva "liikenneympyrä". Ympyrän keskellä kasvaa kumpareella puita, joten koko ympyrän tie ei ole metsätien suunnasta näkyvissä. Ja...

Jänis tuli ympyrän vasemmalta puolen näkyviin, siis liikennesuunta oli oikein päin ympyrässä. Mutta edessä oli kaksi miestä, nuo samat, jotka olivat jokin aika sitten tervastulilla. Siellä tuli ne silmät pestyä, joten nyt jänis pyörähti heti ympäri ja lähti kiertämään ympyrää myötäpäivään. Kaverini arvasi, mitä tulee tapahtumaan. Jonkin ajan kuluttua jänis ilmestyi ympyrän oikelta sivulta ja aikomuksena näytti olevan taas tulla metsätielle. Mutta nuo samat kummajaiset, jotka äsken olivat tiellä, olivat tiellä myös täältä suunnalta lähestyttäessä. Jäniksen oli hypättävä pusikkoon.

Niin paha oli tämä kuvio, että Hempan oli tunnustettava tällä kertaa "Jussi" viisaammaksi. Ajo jatkui vielä jonkin aikaa, mutta kaippa ympyrän alueella muodostunut suuri aikaero Hempan ja jäniksen välissä keskeytti ajon lopulta hukkaan. Ajoa kesti noin tunnin ja siitä tuloksesta on mukava jatkaa tiistaina "treenejä"

Miksihän mulla ei ollut kameraa mukana...