Aska ja Hemppa pääsivät jälleen isäntänsä kanssa nuuhkimaan Pohjanmaan maastoja. Erityistä mielenkiintoa oli tällä kertaa nähdä, joko kaverusten (siis Hempan ja Askan) nenät olisivat paremmassa kunnossa. Näyttää selkeästi siltä, että molemmilla koirilla muutamaan vaisuun esitykseen syynä ovat olleet anaalirauhaset. Hempalla tyhjentämisen suoritti eläinlääkäri ja Askalta tyhjensin itse saamieni ohjeiden perusteella. Ainakin nämä neljä päivää osoittivat nenien olevan paremmassa kunnossa. Maanantaina Hemppa teki kovan työn. Pitkä haku ja viimein jäniksen oli lähdettävä liikkeelle. Itse en oikein ollut varma Hempan reiteistä ja luulin välillä ääntä tulevan jo vanhoille jäljille. Mutta pakkohan se oli uskoa, kun valkoinen jänis meni neljä kertaa vierestäni tosi kovaa vauhtia.

Tiistaina Aska osoitti selkeää ilmavainun käyttöä mennessämme pientä polkua eräälle vanhalle niitylle. Aska nosti nenän ylös ja lähti vauhdilla lähes sadan metrin päähän, josta yöjälkihaku alkoi. Ja lähtihän sieltä pupukin liikkeelle. Jänis halusi todella Askan mukaansa leikkimään jääden purotöyräälle istumaan pariksi minuutiksi. Askan haukku pisti ajettavaan liikettä ja ajoa jatkui sellaisen puoli tuntia ja sitten oli leikit sillä kertaa leikitty.

Keskiviikkona Hempalla oli kolme ajoa. Haut 15min, 4 min ja 4 min. Jokaisessa paikassa tiet olivat tällä kertaa hankalia. Ensimmäinen ajo oli pisin, mutta sekin vain noin 40 min. Kaksi muuta menivät melko nopeasti sepelipintaisille teille ja ajot loppuivat muutaman sadan metrin jälkeen. Oiskohan kuivalla pakkasaamulla ollut myös osansa vaikeuksiin. Ainakin kaksi edellisistä jäniksistä olivat puhtaan valkoisia. Toivottavasti pian tulisi edes pieni lumikerros suojaamaan jäniksiä ja riekkoja ylhäältä tulevalta vaaralta (haukat ja huuhkajat).

Keskiviikkona (tänään) Askalla oli pitkä haku, mutta kovasta yrityksestä huolimatta jänistä ei löytynyt. Hyvää haussa oli "työmaalla pysyminen" ja osaksi lähes kilometrin päässä isännästä.

Nyt, kun linnun metsästysaika on päättynyt, niitä näkee jatkuvasti. Lähimmät teeret istuivat eilen muutaman metrin päässä. Osa ihmetteli Hempan orannsin väristä liiviä, kun eivät ehkä sellaista aikaisemmin olleet nähneet.

Treenit jatkuvat seuraavaksi Keski-Suomessa.

- Metsäkaveri seurasi oman koiransa ajoa tällaisesta teatterikatsomosta...

Aska poseeraa metsäpäivän jälkeen...