Taas harmittaa tuo kylmyys. Olen ajatellut pitää Hempalle ja Askalle rajana -15C pakkasta. Nyt taas näyttää, että lauhempaa ei juurikaan ole tiedossa. Perjantai saattaa olla päivä, jolloin koirat pääsevät vuorollaan metsään Pohjanmaalla. Itse olen sellaiaisen "koulukunnan" kannattaja, että en ainakaan näitä juniorikoiria yhdessä vie metsään. Katsotaan tuota asiaa sitten muutaman vuoden kuluttua, kunhan molempien taidot ovat itsenäisesti kehittyneet.

Tänään kaivoin pilkkirepun kätköistä esiin. Jos viikonloppuna on vähemmän kuin -30C, niin eiköhän pilkkikausikin ole aika aloittaa. Hempan ja Askan herkkua ovat uunissa paistetut ahvenennahat. Tuollaiset normaali pilkkiahvenet 300-400g fileroituna maistuvat isännälle ja nahat paistetaan sitten uunipellillä nelijalkaisille. Paistetut ahvenennahat on hyvä säilyttää lasipurkeissa.

Hempan kahden viikon ajokokeen päätöspalaveri on ensi tiistaina. Isäntää hieman jännittää, tuleeko kokeesta "ennakoidut" pisteet.

On ollut mielenkiintoista kuulla muutamalta taholta, että Hempan ominaisuudet ovat alkaneet kiinnostaa beagleporukkaa. Katotaan nyt rauhassa, mitä jatkossa tapahtuu.

Hempan ja Askan kanssa joulua odotellessa...