Molempien koirien viime päivien anaalirauhasongelmat näyttävät vihdoin hellittävän. Aska oli eilen terhakkaana hakien itsenäisesti pari tuntia. Ajo oli kuitenkin jostakin syystä lyhyt, mutta eiköhän ne siitä pitene.
Hempan kanssa oltiin  perjantaina "kokeen luonteisesti" Ullavan maastoissa. Oppaaksi saattiin kokenut ylituomari, jonka kanssa oli samalla mukavaa kertailla koesääntöjä syksyä varten. Ensimmäinen erä antoi ajominuutteja noin sata, vaikka kuvan mukaisesti ajettava kulkikin muutamaan otteeseen metsätietä edestakaisin. Toinen erä otettiin tarkoituksella lyhyempänä lämpötilan nousun takia. Ajominuutteja kertyi erässä noin kuusikymmentä. Parasta erässä oli neljän tien risteyksessä jäljen selvittely, joka johti noin kymmenen minuutin hukan jälkeen kuitenkin ajon jatkumiseen. Tapahtuma saatiin tallennettua myös aika hyvin videolle. Kunhan noita videopätkiä vielä oppii koostamaan.
Tänään sitten oli vielä Hempalla yhden erän treeni, joka kuitenkin venähti noin kolmetuntiseksi. Ajo kulki mukavasti ja haastetta toi taas sopivasti tieajo, jota tällä kertaa olikin ihan riittävästi. Jänis teki ovelasti pitkiä paluuperiä tiellä ja se tuotti ongelmia, mutta ajan kanssa myös ne selvisivät. Kilometrejä kertyi noin kaksikymmentä. Tästä jatketaan Hempan kanssa vasta ensi viikonloppuna. Nyt on levon aika isännällä ja koiralla. Aska menee metsään ehkä torstaina.

- Sinistä ja vähän punaistakin 7. ja 11.9.2012