Aska ja Hemppa viettävät sitten ensi viikolla synttäreitä. Hemppa 2v ja Aska 1v. On ollut mukavaa seurata, mitkä asiat toistuvat koirien kehittymisessä ja mitkä taas poikkeavat Hempan ja Askan kohdalla.

Aska on aivan samanlainen kuin Hemppa vajaan vuoden ikäisenä, kun tarhasta lähdetään tai kun tullaan sisälle taloon. Oma "riehuminen" joka kerta kuuluu asiaan. Näykitään Hemppaa ja Tito-mäyristä. Ei se mitään vakavaa ole, omaa leikkiä lienee. Hemppa teki samoin reilu vuosi sitten Titon kanssa. Aska on rohkeampi kuin Hemppa ja täysin varauksettomasti ihmisiin suhtautuva. Aska saattaa hypätä millä hetkellä tahansa syliin ja jo hetkessä taas muualle. Hemppa ei tuota juurikaan ole tehnyt. Aska seuraa isännän kotitoimia herkeämättä. Jopa kokkihommissa Aska on mukana välillä istumassa kokin vieressä tai jalan päällä. Hemppa ei seurannut isännän askeleita vuosi sitten läheskään niin tarkasti.

Metsäkäynnit alle vuoden ikäisinä ovat olleet erilaisia ja niitä on vaikea verrata. Hemppa oli laajempi hakuinen. Aska on metsään lähdössä selvästi Hemppaa innokkaampi. Askalla näyttäisi olevan ilmavainua enemmän kuin Hempalla. Toki Hemppakin on osoittanut ilmavainun käyttöä hakujen aikana.

Mieluisia koiria Aska ja Hemppa ovat molemmat. Harmi vaan, että nyt taas noi pakkaset haittaavat ulkoharrastuksia. Eilen ja tänäänkin on pakkasta ollut aamulla yli -30 astetta.

-nyt kokataan...

- ollaan me kuitenkin kavereita...