Aska ja Hemppa ja isäntä (nääs mukana) ovat viettäneet leiriä Pohjanmaan suunnassa muutaman päivän. Ajoja on ollut vaihtelevasti. Osa ajoista on ollut lupaavia ja osa on mennyt "opettelun piikkiin". Pisimmät ajot ovat olleet luokkaa 1 tunti. Tänään Askalla pari ajoa, jotka pituudeltaan 40min ja 30min. Ensimmäisen haku oli jo sinnepäin. Hempalla parhaana päivänä on ollut kolme ajoa. Hempan kanssa on opeteltu uusiin paikkoihin siirtymistä ja uuden jussin etsimistä. Askalla on ollut enimmäkseen "aamuvuoroja" ja Hempalla on startit olleet hieman myöhemmin aamusta. Myös koirien lepopäivät on muistettu! Kello on ollut herättämässä isäntää aamuisin viimeistään viideltä.

Huomenna testataan yksi koemaasto sukulaiskaverin beaglella.

Häiritsevätköhän sienet koirien työskentelyä? Sieniä on tosi paljon metsässä. Eilinen ja tämä päivä antoi saaliiksi ajojen kuuntelun lomassa sellaiset 40 litraa haaparouskuja ja lisäksi "mausteeksi" karvarouskuja. Herkkutatit ja punikkitatit pääsivät saman tien tukikohdassa pannuun.

Niin, videokuvaakin jäniksistä ja koirien ääninäytteitä on tallenteina, kunhan opettelen niitä blogiin laittamaan. Tänään kuvasin myös auton edessä kävelevää metsoa kännykkäkameralla. Kuva myöhemmin, kun liitäntäkaapeli on käytettävissä. Eipä metso paljoa välittänyt, vaikka Aska kuinka koetti sitä haukullaan häiritä. Kuvia kertyi noin 100 metrin matkalta viitisentoista kappaletta.

Hempan olen ilmoittanut ajokokeeseen seuraavalle viikolle. Odotukset Hempan koetta koskien eivät kuitenkaan ole kovin korkealla. Itse yritän koko ajan muistaa, että ikääkin Hempalla on vasta 2,5 vuotta. Mutta eiköhän nämä leiriviikot vie taitoa eteenpäin.

ja se herätys aamuksi klo 05.00...